Zilvervisje
Het zilvervisje dankt zijn naam aan de zilverachtige schubben die zijn lichaam bedekken. Een zilvervisje is langwerpig en plat en wordt ongeveer een centimeter lang. De kop van het zilvervisje is breder dan de rest van het lichaam wat uiteindelijk uitloopt in een punt. Koele en vochtige ruimtes (luchtvochtigheid van 75%) zoals badkamers, keukens en kelders zijn ideale leefomstandigheden voor een zilvervisje. Daarnaast heeft een zilvervisje een hekel aan licht waardoor hij met name ’s nachts actief is.
Een zilvervisje voedt zich met organisch materiaal zoals voedselresten, schimmels, kleine dode insecten en mijten. Maar ook boeken en behang kunnen aangetast worden, vooral wanneer hierin bepaalde lijmsoorten verwerkt zijn.
Het zilvervisje wordt nog wel eens verward met het papiervisje. Uiterlijk lijken ze ook erg op elkaar. Het grootste verschil zit hem in de leefomstandigheden.
Zilvervisjes bestrijden
Wanneer u veel last heeft van zilvervisjes kunnen zij uiteindelijk veel schade toebrengen aan boeken, schilderijen of postzegelverzamelingen. Wij kunnen voor u het zilvervisje bestrijden met een residueel (nawerkend) bestrijdingsmiddel. Wij zullen na een grondige inspectie in overleg met u een bestrijdingsplan opstellen.
Zilvervisjes voorkomen
Om zilvervisjes te voorkomen is allereerst hygiëne erg belangrijk. Maar ook stapels kranten en tijdschriften zijn aantrekkelijke broedplaatsen dus probeer deze te voorkomen. Daarnaast kunt u door goed te ventileren en vochtvangers te gebruiken de luchtvochtigheid verlagen.
Waarom Ongediertebestrijding Steenwijkerland zilvervisjes laten bestrijden?
Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het bestrijden van zilvervisjes!
Wit u meer informatie over het bestrijden van zilvervisjes of laten vaststellen of u te maken heeft met zilvervisjes? Neem contact op.